PSV-Feyenoord 1-2

5 Wedstrijden gespeelt, 15 punten en 4 punten voorsprong op de nummer 2 en 3. Wie had dit aan het begin van het seizoen verwacht. Dat Feyenoord beter was geworden dat was wel bekend. Maar dat Feyenoord zo'n geweldige seizoenstart zou maken dat had niemand verwacht.

PSV-FEY.jpg (15511 bytes)Feyenoord werd vorig jaar nog helemaal weggespeeld in Eindhoven, waar het destijds met rust al 3-0 stond maar uiteindelijk na een opmerkelijke come-back op 3-3 eindigde. De kwartfinale om de Amstelcup werd later zelfs 4-0. Maar na de grote uitverkoop bij PSV en de succesrijke inkopen van Feyenoord stonden er gisteravond nog maar zeven man in het veld die vorig jaar ook optraden. Waterreus en Ooijer aan Eindhovense kant, Dudek, Van Gobbel, Van Gastel, Bosvelt en Cruz bij de Rotterdammers. In feite was het dus een hele nieuwe wedstrijd, die in Eindhoven op het programma stond. Eentje, waarin het afwachten was, hoe de krachtsverhoudingen in deze eerste competitietopper nu eigenlijk lagen.

Al in de 8e minuut kreeg PSV een kans. Direct daarna speelde Cruz Tomasson vrij, maar de Eindhovenaren verdedigden sterk, zeker nu Valckx weer terug was. PSV bleef drukken hetgeen in de 14e minuut resulteerde in een goal. Ooijer mocht scoren: 1-0. Direct daarna kreeg Feyenoord een vrije trap maar het schot van Van Gastel kwam niet verder dan de muur. Het was even zoeken voor de Rotterdammers. Het werd zelfs spannend toen in de 19e minuut drie Feyenoord-verdedigers naar de bal gingen en daarmee de kans aan PSV lieten. Maar kansen benutten is ook een vak.
Na de eerste 20 minuten kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Van Gobbel mocht van ver ver naast schieten en de wederom sterk spelende Paauwe vuurde in de 27e minuut een prachtig schot af op doel. In de 32e minuut kreeg Cruz een kans na een voorzet van Van Gobbel maar Waterreus redde. De druk van Feyenoord werd naarmate de rust vorderde opgevoerd. In de 40e minuut was het Konterman die uit een gevaarlijke corner een riante kopkans onbenut liet. Maar in de 42e minuut kreeg Feyenoord waar het, gezien het spelbeeld, recht op had: het werd 1-1 door een subtiel afgemaakte goal van Van Vossen. De tweede helft beloofde dus spannend te worden en die verwachting kwam snel uit. Vanaf de aftrap domineerde Feyenoord het spel en in de 47e minuut was het Julio Ricardo Cruz die zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakte na een voorzet op maat van Van Vossen. Het gevoelige doortikken door Cruz van de bal in de lange hoek bewijst maar weer eens hoe goed de Argentijn is. Eigenlijk heeft Feyenoord daarna de wedstrijd op een controlerende wijze gedomineerd en uitgespeeld. Feyenoord kreeg nog mooie kansen in de 51e en 55e minuut (Tomasson en Van Vossen) maar ook PSV bleef het proberen.

145 kb

Er zal zo snel mogelijk ook filmmateriaal aan de toekomstige wedstrijdverslagen worden toegevoegd. Met dank aan Feyenoord WAVE page.voor de MP3's