Make your own free website on Tripod.com

Op 5 augustus is de jaarlijkse Open Dag van Feyenoord. De laatse jaren is dit uitgeroeid tot een volksspektakel. Het is het feest van het legioen. Het is de dag van de eerste kennismaking. Het zijn de eerste prikkelende uren op weg naar een nieuw seizoen. Rondom het stadion allemaal stands. Alles wat rood en wit is, kan men er kopen. Grote kinderen. Kleine kinderen. Vaders met kinderen. Moeders met kinderen. Het is een dag die een Feyenoord supporter ruim van tevoren in zijn agenda reserveert. Er komt bijna geen bal aan te pas en toch zitten er ruim 50.000 supporters op de tribunes. Hiermee is toch wel bewezen dat Feyenoord de nummer een van Nederland is, met de beste supporters!!!

Een week na de opendag van Feyenoord komt meestal de open dag van Ajax. Terwijl de Feyenoord open dag uitgebreid op de voorpagina's van zowel de Telegraaf als het Algemeen Dagblad behandeld worden kwam vorig seizoen de Ajax open dag niet verder dan een berichtje in het A.D.

Ajaxfans klappen pas aan het einde

AJAX.jpg (5333 bytes)

Amsterdam- Het lijkt flauw en nergens goed voor, maar de open dag van Ajax vraagt erom te worden vergeleken met die van aarstrivaal Feyenoord. Het festijn dat gisteren in de Arena plaatsvond, leek namelijk tot in detail een kopie van het feest in de Kuip, een week eerder. Zoals in Rotterdam omlijstten muzikale intermezzi de activiteiten, en voerde het geklets van een gastheer, in dit geval Jan Rietman, de aanhang naar dezelfde klap op de vuurpijl: de presentatie van de A-selectie. Letterlijk identiek was koper- en drumband "Brotherhood", het swingende collectief dat een week eerder in Rotterdam de 50.000 Feyenoordfans van de stadionstoeltjeshad gekregen. Dat lukte gisteren niet, zo gaf een van de 'brothers' op het perstoilet toe. Ik weet niet wat er hier aan de hand is, mompelde hij, maar de sfeer in zoveel minder dan in de kuip. De Ajaxfans zater er ronduit pips bij. Het nieuwe voetbalpaleis liep niet vol, terwijl er op voorhand 50.000 kaarten voor het symbolische bedrag van f 1,- aan de man waren gebracht. Fans zonder kaartje veelal afkomstig uit de provincie, restte niets anders dan weer naar huis te gaan. Het publiek dat wel binnen zat, verzuimde de oudgedienden gisteren te trakteren op het onthaal dat verdienden. Het moet gezegd, de aanhang van Ajax toonde zich gisteren erg mat. Pal toen de heren van de A-selectie het gras betreden, gaf de aangang thuis. Dani en Michael Laudrup kregen het warmste onthaal.

Vorig seizoen was er weer een fantastische Open Dag. Ruim 50.000 supporters zagen de spelers op een betoverende manier te voorschijn kwamen. Verantwoordelijk voor deze tovernarij was de illusionist Hans Klok. De spelers werden een voor een te voorschijn getoverd. Hij tornde ope een trap hoor boven hetHELCRUZ.jpg (11231 bytes) podium uit, gooide een doek over de doos en daar was de eerste: Jerzy Dudek. In een mum van tijd gevolgd door alle anderen en nooit zal men weten hoe dat in z'n werk ging. Drie dagen voor de stunt ondertekenden de spelers namelijk in het bijzijn van een notaris een geheimhoudingsovereenkomst en inderdaad: de truc is nooit ontsluierd. Slechts een speler ontbrak. Dat was Julio Ricardo Cruz, de nieuwe Argentijnse spits van River Plate. Hij werd per helicopter het stadion binnengevlogen. Het stadion ging uit zijn dak.

OPENDAG.jpg (18337 bytes)Ook dit jaar zal de Open Dag van Feyenoord een waar spektakel worden. Waar duizenden Feyenoord supporters op af zullen komen. Dus kom ook op 5 augustus naar de OPEN DAG VAN FEYENOORD voor de dag van je leven! De poorten zullen om 10.00 open gaan.